vintergarderoben skal skiftes! [Capsule wardrobe Januar 2018]

Nå er det sannelig på tide å bytte ut capsulen for Okt-Nov-Des med Jan-Feb-Mar. Månedene er svært like, faktisk litt kaldere vil jeg si. Akkurat nå er det mange minusgrader ute, så det påvirker kanskje valgene mine veldig.

Det første jeg liker å gjøre når jeg skal ordne garderoben er å legge ut alle klærne jeg har i de ulike kategoriene (bukser, gensere ++). Jeg prøver å ordne dette rett etter jeg har vasket klær, slik at flest mulig plagg er rene. Hvis noen er skitne så henter jeg de fra skittentøyet og legger de der igjen når jeg er ferdig. På denne måten får jeg en skikkelig oversikt over alle klærne. Som nevnt før, jeg tar ikke med treningsklær, turklær, chilleklær eller undertøy i dette. Jeg liker å ta en gjennomgang av disse klærne ettersom jeg ser det er mye jeg ikke bruker.

En VELDIG rynkete bodysuit, den har ligget i skapet og ikke blitt brukt siden i sommer for å si det sånn. Den gikk i reserveskapet.

Akkurat som da jeg ryddet i youtube-lista mi, så tok jeg en første runde der jeg bare tar bort det jeg har tenkt på før, eller ser nå med en gang at jeg ikke trenger nå. Den runden var sannelig effektiv, for der gikk allerede 9 plagg, hvor 2 stk. skal helt bort og 7 skal i skapet der jeg har “reserveklærne”. 

I tillegg til disse klærne, fjernet jeg en hel kategori i forrige uke, altså crop tops. Dette er en kategori som ikke trengs i vintergarderoben i det HELE TATT.

Så var det runde nummer to og da gikk jeg gjennom hver kategori og så på og tok på alle plaggene. I tillegg gikk jeg over alle klærne som lå i reserveskapet. Da ble med ett bunken med klær jeg skal kvitte meg med større og ble til 5 plagg. Så deilig! Jeg kan si at to av plaggene som skal bort ble kjøpt i juni 2015, dette husker jeg veldig godt da det var første gangen jeg bestilte fra <3 Zalando <3. Et tredje plagg er også fra Zalando og ble faktisk kjøpt da jeg startet med capsule wardrobe. Så her er det ingen nyere plagg, det er jo også målet mitt. Ingen av disse klærne er særlig slitt, men jeg skifter de fordi jeg er lei eller har skiftet stil.

Så her er da skapet mitt i all sin prakt.

Bak de hengende klærne ligger da reserveskapet.

Jeg hadde i utgangspunktet ikke planlagt å kjøpe noen nye klær, men hadde vurdert å kjøpe ei ny bukse. Men nå ser jeg det er mye jeg mangler, så jeg tror jeg må kjøpe en liten bursdagsgave til meg selv. Etter å ha lett etter en stil jeg liker, føler jeg at jeg har et ganske godt bilde av hva jeg selv kler og ikke. Før følte jeg at jeg måtte prøve klærne for å se det. Jeg fokuserer mer på basisplagg, før ville jeg hatt kun statementplagg som passer med ett annet plagg. Dette er jo litt av poenget med CW, at en har plagg som kan brukes med nesten alt i skapet.

Hvis du ikke vet hva capsule wardrobe er, les dette blogginnlegget. 
Hvis du ikke har sett videoene jeg har laget om capsule wardrobe før, se de her(Februar 2017), her(Juni 2017) og her(September2017). I tillegg har jeg skrevet et blogginnlegg om det her. Når jeg ser på det innlegget fra Februar 2017 så er det faktisk 10 plagg som er i capsulen for denne vinteren. Det er gøy!

Har du ryddet i klesskapet ditt i det siste? 

One thought on “vintergarderoben skal skiftes! [Capsule wardrobe Januar 2018]”

  1. Du har sånn kustus på deg selv 👏😄
    Dyktig er du med dette opplegget !
    Jeg er ikke i nærheten, men rydda skapet i november.
    Skal ta en ny runde snart ☀

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *