nyttårsforsetter!

Under vlogmas nevnte jeg at jeg kom til å ha hvertfall ett nyttårsforsett i 2018. Målet jeg tenkte på da var at jeg skal lese minst ei bok i mnd. Jeg hører mye lydbøker, men nå snakker jeg om fysiske bøker. Akkurat nå holder jeg på med “en av oss” av Åsne Seiersdal som handler om 22. Juli. Den er så gripende og sterk, den anbefales på det sterkeste. Jeg har aldri grått av en bok, men her om kvelden ble det nesten hulking mens jeg leste om skytingen på Utøya.

I samme video nevnte jeg at jeg likte å ha ett forsett for trening og ett for mat/ernæring. Dette har jeg trekt meg på. Jeg vet hvordan jeg vil spise og trene, men vil ikke kalle det nyttårsforsett. Jeg kan endre mening fort og dette vet jeg, så hvis jeg setter meg et mål som skal vare et helt år vil jeg legge opp til feiling. Da er det bedre å dele opp nyttårsforsett og så kanskje ett mål fram til sommeren f.eks.

Jeg har et til nyttårsforsett. Det er å ikke kjøpe kaffe/te/energidrikk TO GO. Den to go-delen er ganske viktig. Jeg kjøper alt for ofte noe å drikke når jeg skal på jobb, har vært på jobb eller bare skal gå i byen litt. Dette tar flaut mye penger, noe jeg ikke vil regne på en gang. Jeg tenker ikke på når jeg er med en venn på kafè og skal ta en kaffe, disse stundene setter jeg stor pris på og vil ikke være foruten. Energidrikk to go vil også si når jeg er på jobb f.eks (roten til alt vondt økonomimessig, “neida, kjøper bare lunsj på jobb…”) og ikke har lyst på kaffe eller faktisk har drukket kaffe (?!) og vil ha noe kaldt. Så min og Rina sin lørdagsredbull på jobb må gå bort for min del.. Det blir et tap! Om sommeren når det er varmt er jeg også fæl til å kjøpe energidrikk en eller to(!!) ganger om dagen. Det er verken bra for økonomien eller helsa.

HOVEDMÅL:

  • Lese minst 1 fysisk bok i mnd.
    I 2017 leste jeg 7 fysiske bøker og hørte 8 lydbøker på audible. Så det er ikke så mange flere bøker enn i fjor, men det er flere.
  • Ikke kjøpe kaffe/te/energidrikk on the go.

I tillegg til disse spesifikke målene, ville jeg ha noen mer diffuse mål som ikke kan måles eller spesifiseres som “gjort”. Disse to handler om sosiale medier. Den første er å slå av telefonen eller nettet på telefonen oftere. Jeg er en person som kan bli sittende på telefonen i uendelig tid, eller sitte og sjekke den når jeg gjør andre ting. Dette irriterer meg og jeg får helt fnatt. Med en gang jeg blir tydelig avhengig av noe får jeg lyst til å kutte ned. Jeg er i litt evig trassalder der.

Det andre er å se mindre på youtube. Her også, jeg kan bruke en hel kveld på å se på tilfeldige videoer av folk jeg ikke følger eller om tema jeg ikke interesserer meg for. Jeg tror dette er min måte å ha på TV og bare ha på en kanal. Jeg har jo ikke tv som kan gå av seg selv, så det er kanskje bare for å ha noe på. Men når det tar så mye tid så er det så unødvendig. Her gikk jeg HARDT til verks på youtube for å rydde. Jeg elsker jo lister og å organisere, så når jeg får sette disse to sammen så er jeg jo i himmelen. De jeg følger nå skulle bare visst hvilken eksklusiv gruppe de er i!

På lista over de jeg fulgte på YT var det 45 stk. Dette var en god blanding av youtubere jeg faktisk ser på, bekjente og så youtubere jeg følger, men ikke ser videoene til. Jeg tok en runde først bare for å se hvor mange jeg kunne komme ned på uten tvang (heheh, dramatisk). Da kom jeg ned til 23, hvor 17 av de var youtubere. En god start, men målet var 10 youtubere! Andre rydderunde ble det 18 hvor 13 var youtubere. De tre siste var skikkelig vanskelig. Altså jeg har vært en aktiv youtube-seer siden 2013, så noen av disse var jo som å slå opp med noen. I den siste gjennomgangen sa jeg til meg selv at nå SKULLE jeg ned på 10. Så da ble det 12 til sammen hvor 2 stk er bekjente. I DID IT! I tillegg slettet jeg loggen, slik at videoene på forsiden ikke er basert på det jeg har sett før. Jeg følte meg som et nytt internettmenneske.

Jeg har laget egne sider i notatboka mi (som var bullet journalen min, men jeg bruker den mest som skrivebok) så jeg skal ha oversikt. Jeg skal nok fortelle hvordan dette går!

Har du noen nyttårsforsetter?

2 thoughts on “nyttårsforsetter!”

  1. Flott innlegg ✌
    Smarte nyttårsforsett 😄
    Eneste nyttårsforsettet mitt er å fortsette å være snill med meg selv og kroppen min 💕

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *