10 Netflix-anbefalinger

Jeg har ikke snakket mye om serier og filmer på veldig, veldig lenge. Jeg skrev for litt siden at jeg har som mål å se på mindre youtube, noe jeg forsåvidt føler jeg klarer veldig godt, men jeg vil ikke kutte ned på serier og filmer. Jeg bytter mellom Netflix, HBO Nordic og TV2 Sumo. Akkurat nå har jeg og HBO en liten pause da det ikke er noe jeg følger med på der for tiden og Sumo har jeg ikke selv, jeg er bare en drittperson og bruker min søsters konto (ilu<3). Så da har vi igjen netflix som inneholder det meste av mine favoritter. Jeg vil dele mine topp 5 filmer og serier derfra!

 • Call the midwife
  Dette er serien jeg følger med på nå. Den handler om en gruppe jordmødre og sykepleiere som jobber i et av de fattigste områdene i London på 1950-tallet. Jeg elsker den og jeg fikk mamma til å se den, så nå har hun sett ALT som ligger ute mens jeg er bare på usle sesong 2 fremdeles. It`s a good`n!!
 • The crown
  Denne serien var grunnen til at jeg begynte på den over. Denne handler om det britiske kongehuset fra da Dronning Elisabeth var ung. Den er basert på virkelige hendelser og jeg har blitt helt hekta på den britiske kongefamilien. Det ligger 2 sesonger ute og jeg håper på flere, men det blir nok lenge til da sesong 2 kom ut i Desember…
 • Kongehuset Windsor
  Denne serien er kun for de spesielt interesserte. Det er nemlig er dokumentarserie om nettopp den britiske kongefamilien fra veldig lenge siden (husker ikke årstall, men hvertfall dronning Elisabeths bestefar til prins William nå.) Denne så jeg mesteparten av da jeg var syk på nyttårsaften (denne og Keeping up with the kardashians bare for å bevare balansen).
 • The end of the f***ing world
  Denne startet jeg og en kompis på her en dag bare for å se hva det var siden alle har skrevet så mye om den. Plutselig hadde vi sett 5 episoder og hadde bare 3 igjen !? Episodene er bare 21 minutter lange, men serien er også veldig bra! Den handler om to outsider-ungdommer som finner hverandre og rømmer hjemmefra. Jeg så de tre siste episodene dagen etterpå og elsket den.
 • Orphan black
  Denne serien er det en stund siden jeg har sett på, men jeg digger den! Den har til og med 5 sesonger (OG NÅ dA JEG SKULLE SJEKKE HVOR MANGE DET VAR SÅ SÅ JEG JO AT DET ER EN HEL SESONG JEG IKKE HAR SETT OMG OMG, YAS!), så det er mye å se. Hovedrollen er FANTASTISK, siden hun spiller nesten alle rollene i serien, (wut ur takin bout, yes). Anbefales på det sterkeste!

Så var det tid for filmer. Her må jeg ærlig innrømme at det er for det meste dokumentarer jeg ser når jeg først ser filmer alene. Det eller Harry Potter. Så jeg kunne like greit kalt innlegget for serier og dokumentarer fra Netflix.

 • Minimalism
  Denne så jeg for ganske lenge siden nå, men jeg startet denne uken å høre på podcasten til de to som har laget dokumentaren, altså the minimalists (Ryan Nicodemus og Joshua Fields Millburn). Den handler om akkurat det det ser ut som. Jeg er så inspirert av dette konseptet for tiden, noe dere kanskje har merket og ganske sikkert kommer til å merke mer. De intervjuer mange ulike typer minimalister og forteller om seg selv og sine liv. Jeg skal se denne på nytt i nær fremtid! Podcasten heter the minimalists pordcast og annefales også.
 • GAGA; five foot two.
  I denne dokumentaren følger vi Lady Gaga i en periode hvor hun spiller inn albumet sitt Joanne. En veldig ekte fremvisning av henne som person og artist, jeg tror nok mange ser på henne annerledes etter å ha sett denne.
 • Fat, sick and nearly dead
  Denne er ganske gammel nå (2011), men jeg digger den. Den følger en mann med sykdom, fedme og rett og slett veldig dårlig helse som går fra et liv med medisiner, junk food, alkohol +++ til KUN grønnsakssmoothies! Han reiser rundt i USA og treffer ulike folk samtidig som vi følger hans reise. Det har også kommet en nr. 2 av denne i 2014 som også ligger på netflix.
 • Food choises
  Denne er en av mange dokumentarer som handler om kjøtt og produksjon av dyreprodukter. Den setter fokus både på helse og miljø. Den er også VELDIG dramatisk, noe mange dokumentarer er fordi de vil gripe publikumet.
 • Forks over knives
  Denne handler egentlig om det samme som den forrige, men hvis jeg ikke husker helt feil så er denne mer helsefokusert. En til dokumentar i denne kategorien er også cowspiracy. Hvis du noen gang er interessert i hvorfor de som spiser vegansk eller vegetarisk gjør det (som regel), så se disse.

Nå er det ikke sikkert dette er mine ALL TIME FAVES, men akkurat nå er det disse jeg liker veldig godt. Hva er din favorittserie på netflix? Eller film?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.